KPN E-Zorg hartmeter

MediMaat-studenten installeren in opdracht van KPN bij huisartspraktijken een nieuwe hartmeter.

 

Deze geeft de huisarts mee aan patiënten met hartklachten. De MediMaat-studenten geven hiertoe een training on the job aan de POH’ers en doktersassistenten.

 

Zo kunnen patiënten thuis een hartfilmpje maken en doorsturen naar de cardioloog.

 

Hartritmestoornissen komen en gaan en zijn vaak lastig te diagnosticeren. Klachten kunnen  alweer verdwenen zijn als de patiënt  bij de huisarts komt. De nieuwe hartmeter van KPN Ezorg biedt een oplossing. Patiënten dragen het kleine kastje maximaal 14 dagen met zich mee. Op het moment dat ze klachten ervaren drukken ze op een knop waarna er via een telefoonverbinding een ritmestrook naar de arts gestuurd wordt.

 

Om dit te realiseren moeten in korte tijd 2200 huisartsen in 1200 praktijken een geïnstalleerd apparaat en een training krijgen. MediMaat realiseert dit door medische studenten in te zetten om het hele project van A tot Z af te ronden: planning, de distributie met auto's, de installatie en de training. Daarna is MediMaat het aanspreekpunt van de servicedesk voor vragen van klanten.

 

De kennis die onze studenten hebben in combinatie met onze eigen ervaring zorgen voor het goed verlopen van de opdracht. Dit ontzorgt de klant. Daarbij is het een hele leerzame bijbaan.